Categories
KURIOZITETE

A e dini se cila është fjala më e zakonshme që njerëzit thonë kur flasin në gjumë

Shumë njerëz flasin në gjumë pa e kuptuar, derisa dikush nga mjedisi i tyre ua thotë këtë. Konsiderohet si një fenomen i padëmshëm dhe më së shpeshti ndodh si pasojë e stresit. Shkencëtarët kryen një studim interesant se cila është fjala më e zakonshme që njerëzit thonë teksa flasin në gjumë.

Gjegjësisht, shkencëtarët besojnë se të folurit në ëndërr ndodh gjatë fazës REM të gjumit kur ka më shumë shanse për ëndrra intensive dhe emocionale. Shumica e fjalëve që thuhen gjatë gjumit janë negative dhe madje mjaft vulgare, sipas një studimi francez të botuar në revistën Sleep.

Në një faqe interneti të quajtur Sleep Talk Recorder, njerëzit kanë ngarkuar regjistrime të asaj që thonë ndërsa flenë. Në pothuajse 10 për qind të regjistrimeve kishte fjalë sharje. Por një fjalë i tejkalon të tjerat dhe nuk është një mallkim, por bëhet fjalë për fjalën “Jo”.