Categories
SHENDET

Mjeku i tha që nuk kë asnjë problem. Shikoni çfarë i ndodh 38-vjeçarit 11 ditë më vonë

Në kohën kur parukierja e Nicholas Smithson vuri re një nishan në qafën e tij ajo lajmëroi 38-vjeçarit i cili i kanë mbetur vetëm gjashtë muaj jetë.

Prodhuesi i kaldajave nga Rockhampton, Queensland , tha se parukierja e tij e nxiti që të kontrollonte nishanin pasi shkoi te qethej tek ajo. Por kur ai shkoi ne spital mjeket i thanë se nuk kishte ‘asgjë për t’u shqetësuar’.

Por pas 11 ditësh nishanet ishin rritur. Nicholas vendosi të shkonte dhe të shihte një specialist të lëkurës, i cili bëri një biopsi menjëherë.

Rezultatet treguan se rritja ishte një melanoma nodulare dhe se ajo ishte përhapur përtej nishanit të nxirë në nyjet limfatike të tij.

Ai tha se mjekët shpjeguan ‘skenarin më të keq’ pas gjetjes së kαncerit, duke e lënë atë të shokuar..

Njëmbëdhjetë ditë më vonë ai vuri re një tjetër rritje pas veshit të tij.

Një skanim PET tregoi se ai ishte i mbushur me kαncer dhe nuk mund të priste më që trajtimet të çonin në një kurë.

Në gusht mjekët i dhanë gjashtë muaj jetë.

“Është si në filma kur njerëzve u jepen lajme të këqija, atyre thjesht i bie bota mbi koke”, tha ai.

Ndaj tregohuni më të kujdesshëm dhe bëni më shumë vizita tek mjeku.