Categories
Uncategorized

Ishte viti 1920 kur një familje me 13 fëmijë bën këtë foto, 4 vjet më vonë i ndodhi tragjedia

Çdo numër i fëmijëve në një familje është një sfidë. Kjo familje ka 13 fëmijë dhe megjithatë ia dalin mbanë. Familja Noonan, nga Lawrence, Massachusetts, arriti të rrisë 13 fëmijë në vitin 1920, që edhe për atë kohë ishte një numër mjaft i madh.

Në vitet 1920, familjet u ndalën në rreth gjashtë, shtatë ose tetë fëmijë, siç ishte e zakonshme në shekullin e 19. Megjithatë, kjo ishte koha kur çdo familje kishte mesatarisht 2 fëmijë.

Pra, nuk është për t’u habitur që familja Noonan u bënë aq të famshëm sa shkrimtari i Boston Herald, Leslie Jones Jones shkoi për të fotografuar jetën e tyre të përditshme. Askush nuk e imagjinonte se çfarë do të ndodhte katër vjet më vonë.

Në ditën kur Jones shkoi për të bërë fotot, familja, e cila përbëhet nga 10 vajza, dy djem dhe një fëmijë, gjinia e të cilit nuk dihet, pozoi me mamin dhe babin e tyre, Mabel dhe Morris.

Përveç foshnjës, më e vogla duket se është rreth tre ose katër, dhe vajzat më të mëdha janë ndoshta në adoleshencë. Një nga aktivitetet e përditshme ishte lustrimi i këpucëve.

Familja tregoi se si arrijnë të vendosin 15 persona në një makinë, gjë që është shumë e mahnitshme! Natyrisht, ne nuk inkurajojmë askënd ta provojë këtë sot, pasi kishte shumë më pak makina në ato ditë, kështu që nuk kishte të njëjtin rrezik !

Këto imazhe janë magjepsëse. Ato jo vetëm që tregojnë një pjesë të vërtetë të jetës nga një epokë e shkuar, por duket se tregojnë dashuri dhe lidhje të vërtetë familjare. Kushërinjtë Maralyn Manning dhe John Noonan, janë fëmijët e njërës prej vajzave dhe një prej djemve në foto. Ata deklaruan se Morris ishte një emigrant irlandez që hapi një pijetore në Boston të quajtur “The Morning Glory” dhe gjithashtu punonte në industrinë e tekstilit.

Mjerisht, ata raportuan se gjyshja e tyre, Mabel Noonan, vdiq së bashku me fëmijën më të vogël rreth katër vjet pasi u bënë këto foto, duke e lënë Morrisin të rrisë vetëm 12 fëmijët.

Megjithëse historia e tyre pati një fund tragjik, Maralyn dhe John e bënë të qartë se Morris bëri një punë të shkëlqyer duke rritur familjen e tij!

Ne jemi të nderuar, pothuajse 100 vjet më vonë, të admirojmë imazhet unike të kësaj familjeje magjepsëse dhe të dashur.